Jane Austen Society

Nederland

                                                                        

 

 

 

 

 
 

 

 

 

      

Maria Angad Gaur

Curriculum Vitae Maria Angad Gaur

Specialiste historische dans.

 

Maria Angad Gaur volgde een klassieke balletopleiding te Den Haag.

Na haar afstuderen was zij werkzaam als balletpedagoge o.a. in Den Haag, Delft en Nijmegen.

Vanaf 1974 specialiseerde zij zich in historische dans. Naast een intensieve bestudering van authentieke bronnen volgde zij gedurende vele jaren master classes en summer courses bij vooraanstaande specialisten historische dans in Frankrijk, Italië en Engeland.

In 1979 richtte zij het “Nederlands Historisch Dans- en Theaterensemble” op met als doel de historische dans meer bekendheid te geven. Met dit professionele ensemble voerde zij vele grote en kleine producties uit in o.a. Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechië, Japan en Turkije.

In de seizoenen ’05 – ’06 en ’06 – 07 werd een productie rond Jane Austen “Jane Austen Bal” met groot succes uitgevoerd in verschillende Nederlandse kastelen.

Zij gaf workshops en master classes  in verschillende historische dansstijlen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Praag en Istanbul. 

Zij gaf lezingen en demonstraties aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht en tijdens symposia  in het buitenland  o.a. aan de Guildhall School of Music te Londen.

Mariais als gastdocent barokdans verbonden aan het Amsterdams Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag

 

© Jane Austen Society NL. De teksten op deze website mogen niet doorgeplaatst worden zonder toestemming. Citeren mag alleen met bronvermelding. Neem contact op voor meer informatie via info@janeaustensociety.nl

© Jane Austen Society NL. It's prohibited to use the content of this website without permission.

Quoting only with acknowledgement of source. Please contact info@janeaustensociety.nl for more information.


 

 

<  TERUG

JASNL © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use