Frank Perenboom, historisch dansspecialist en docent, heeft vanaf 1994 vele jaren met onze historisch dansdocente Maria Angad Gaur samengewerkt en nationaal en internationaal opgetreden met Maria's ensemble Het Nederlands Historisch Dans- en Theaterensemble.

 

Frank Perenboom werkte en werkt als danser en choreograaf bij Early Dance - Stichting Stoud ( Stimulering Oude dans) en het historisch dansgezelschap Triomphe et Enchantement -, en muziektheatergezelschappen in Londen, Berlijn, Parijs, Wenen en Geneve. Hij werkte samen met vooraanstaande ensembles en orkesten als New London Consort, Concilium Musicum Wien, Tragicommedia en Freiburger Barock.

 

Hij regisseerde en choreografeerde theaterproducties voor de Lugwigburger Festspiele en het Festival Baroqueries de Geneve. Hij doceerde Early Dance aan de Staatliche Hochschule für Musik te Trossingen en geeft cursussen in heel Europa en de V.S.

Wij hebben Frank vaak zien optreden met het NHDT en waren ook erg verheugd dat hij op 4 juni 2011 de dansen begeleidde op ons Jane Austen Ball in Grandeur op Slot Zeist. Hij is dus geen onbekende voor ons en we verwelkomen hem van harte bij de eerste dansworkshop van 12 januari 2014.....

 

 

Arie Koelemij is in 1988 begonnen met historische dans bij Dorothée Wortelboer (Utrecht), Vera Baris en Miriam van Steenhoven (Rotterdam). hij volgde specialisatie-cursussen Renaissance dans bij Lieven Baert en Barbara Sparti (Italië) en barokdans bij Beatrice Massin (Parijs). Sinds 1990 heeft hij in binnen- en buitenland opgetreden onder leiding vn Lieven Baert (IHDP, Gent), Jane Gingell (Time Dance London) en Dorothée Wortelboer (Folia, Utrecht). In oktober 2003 gaf Arie een gastcollege over 16e eeuwse dans en dansmuziek aan de University of Michigan. Naast historische dans volgde hij cursussen en workshops in o.a. internationale volksdans, Argentijnse tango, moderne dans en Flamenco.

 

Arie Koelemij heeft ook gedanst in Het Nederlands Historisch Dans- en Theaterensemble van Maria Angad Gaur, waar wij hem hebben leren kennen tijdens het Jane Austen Bal op Slot Loevestein en Kasteel Hackfort (2006).

 

 

Rachel Farr volgde klassieke balletlessen aan de Royal Academy of Dancing te Londen, barokdanslessen bij Christine Bayle, en Conrad van de Wetering in Frankrijk.

Rachel specialiseerde zich verder in barokdans bij Maria Angad Gaur waar zij sinds 2001 deel uit maakte van het Nederlands Historisch Dans- en Theaterensemble.

 

Rachel geeft tevens barok en Renaissance dansles aan studenten van het Conservatorium Den Haag en Amsterdam.

 

Wij hebben Rachel leren kennen bij verschillende opvoeringen van het NHDT - Jane Austen Bal 2006, Dans en muziek voor de Zonnekoning, Ballo del Fiore en De concerten van Mijnheer De Liz.

 

In juli 2017 tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht hebben wij drie Renaissance dansworkshops gevolgd bij Rachel Farr.