Frank Perenboom, historisch dansspecialist en docent, heeft vanaf 1994 vele jaren met onze historisch dansdocente Maria Angad Gaur samengewerkt en nationaal en internationaal opgetreden met Maria's ensemble Het Nederlands Historisch Dans- en Theaterensemble.

Frank Perenboom werkte en werkt als danser en choreograaf bij Early Dance - Stichting Stoud ( Stimulering Oude dans) en het historisch dansgezelschap Triomphe et Enchantement -, en muziektheatergezelschappen in Londen, Berlijn, Parijs, Wenen en Geneve. Hij werkte samen met vooraanstaande ensembles en orkesten als New London Consort, Concilium Musicum Wien, Tragicommedia en Freiburger Barock. Hij regisseerde en choreografeerde theaterproducties voor de Lugwigburger Festspiele en het Festival Baroqueries de Geneve. Hij doceerde Early Dance aan de Staatliche Hochschule für Musik te Trossingen en geeft cursussen in heel Europa en de V.S.

Wij hebben Frank vaak zien optreden met het NHDT en waren ook erg verheugd dat hij op 4 juni 2011 de dansen begeleidde op ons Jane Austen Ball in Grandeur op Slot Zeist. Hij is dus geen onbekende voor ons en we verwelkomen hem van harte bij de eerste dansworkshop van 12 januari 2014.....

 

<  TERUG