ARCHIEF

 

 

ARCHIEF 2010 - 2014

2016

Hiep Hiep Hoera!!! Trots op 'onze' Paul Franssen!!!

De trotse vader, dr Paul Franssen

17 mei 2016

 

We wisten al dat dr Paul Franssen, die al jaren onze literaire workshops over Jane Austen leidt, bezig was met een boek over Shakespeare en dat Cambridge University Press het ging uitbrengen. Hoe toepasselijk dat Paul's boek Shakespeare's Literary Lives het licht ziet in het jaar dat Shakespeare 400 gevierd wordt!

 

Paul kondigt het uitkomen van zijn 'Darling Child' geheel in zijn humorvolle stijl aan:

 

"Met blijdschap geven wij kennis van de publicatie van Shakespeare's Literary Lives.

 

Draagtijd : 22 jaar

Gewicht : 0,58 KG

 

De boreling is te bewonderen op de site van Cambridge University Press

 

De vader rust doorgaans tussen 11 uur 's avonds en 7 uur 's ochtends.

 

Hartelijke groet,

 

Paul

 

PS Geen beschuit met muisjes. Ook niet zonder. En geen bloemen.

 

 

Wij zijn heel trots op Paul en heel blij met deze prachtige prestatie, gefeliciteerd!!!

 

Dr. Paul Franssen is universitair docent Engelse Letterkunde. Binnen het onderwijs en onderzoek houdt hij zich voornamelijk bezig met de Engelse literatuur uit de Renaissance, waaronder Shakespeare. Daarnaast richt hij zich op individuele auteurs zoals Jane Austen en Oscar Wilde en heeft hij speciale aandacht voor de Zuid-Afrikaanse literatuur.

 

Paul Franssen is penningmeester van het Shakespeare-Genootschap en redacteur van Folio, het blad van het genootschap.

 

 

Review op Cambridge University Press over Shakespeare's Literary Lives:

 

'Franssen's meticulous scholarship and his impressive pan-European reach will immediately establish this book as the most important study of Shakespeare's afterlife as a character since Schoenbaum's Shakespeare's Lives and O'Sullivan's Shakespeare's Other Lives. It will be as invaluable as a reference work as it will be fascinating to anyone studying the international reception of the Shakespeare canon and his posthumous personal appearances in drama, poetry and fiction.' Michael Dobson, University of Birmingham

 

Dagblad Trouw : 400 jaar Shakespeare - Ode aan een taalvirtuoos

2015

Literaire workshop The Watsons

21 februari 2015

Wat een fantastische middag was het weer bij de literaire workshop The Watsons!

Dit werk heeft Austen niet afgemaakt, we bespraken de completed version van Joan Aiken. En wat was er veel om over te praten! Paul Franssen (Universiteit Utrecht) gaf aan waarom Austen dit werk mogelijk terzijde heeft gelegd, haalde opmerkelijke punten naar voren in de door haar geschreven hoofdstukke. Wat betekenen toch al die wel of niet bepoederde hoofden (belastingen), was dit werk 'romantischer' dan eerder werk? Natuurlijk werd de schrijverij van Aiken aan een scrutineus onderzoek onderworpen. We gingen op zoek naar verwijzingen en links naar de romans van Austen met paul Franssen als quizmaster en zetten vraagtekens bij de ontwikkelingen die Aiken heeft bedacht. "What was she thinking"? Helaas kunnen we ook haar dat niet meer vragen.

Het zorgde wel voor een plezierige, kritische en amusante workshop!

Op naar de volgende in het najaar : Lady Susan (datum nog te bepalen...)

Jane Austen middag Purmerend

15 februari 2015

2015

Jane Austen Regency Dancers JASNL Karin Quint Afternoon Tea !!!

Wat een feestelijke middag vol Jane Austen was het op zondag 15 februari. Libris boekhandel Het Leesteken uit Purmerend was de organisator en de belangstelling was zo groot dat er naar de ruimere locatie van de Lutherse Kerk werd uitgeweken. Daar dansten onze Jane Austen Regency Dancers de elegante dansen uit de tijd van Jane Austen. Erg leuk is altijd weer als het publiek de gelegenheid krijgt om een dans met ons mee te doen! Na dans en muziek nam Karin Quint ons mee naar belangrijke Austen locaties in Engelenad. Na haar boeiende en humorvolle lezing over haar reisgids "Het Engeland van Jane Austen" was er natuurlijk gelegenheid om het boek aan te schaffen en tijd voor een meet and greet met Karin. Daarna was er Tea! Een heerlijke Afternoon Tea met allerhande heerlijkheden, buitengewoon goed verzorgd door de medewerkers van Het Leesteken.

Zo'n Jane Austen middag is zeker voor herhaling vatbaar!

Benieuwd naar foto's? Neem gerust een kijkje in ons album...

JASNL bij lancering Modemuze

Op 22 april 2015 werd Modemuze, het online platform voor mode- en kostuumcollecties, officieel gelanceerd.

 

Modemuze is een nauwe samenwerking van 7 musea: het Amsterdam Museum, het Centraal Museum, het Fries Museum, Museum Rotterdam, Paleis Het Loo, het Rijksmuseum en het Gemeentemuseum Den Haag. Met steun van het Mondriaan Fonds, VSB-fonds en Fonds21 is een gezamenlijk platform ontwikkeld om museale mode- en kostuumcollecties permanent online zichtbaar te maken. Modemuze richt zich op het delen van kennis voor zowel professionals als liefhebbers en studenten.

 

Nederland bezit talrijke museale mode- en kostuumcollecties (17de eeuw – heden), door de kwetsbaarheid van de objecten worden deze niet permanent tentoongesteld. Online platform www.modemuze.nl verbindt en presenteert deze collecties als een bron van inspiratie voor een breed publiek.

 

De lancering van hèt mode- en kostuumplatform vond plaats in het grachtenmuseum Museum Willet-Holthuysen waarbij alle initiatief nemende musea en de vele genodigden met champagne proostten op dit fantastische initiatief. We vonden het fantastisch om daar bij aanwezig te zijn!

 

Neem gauw een kijkje voor een schat aan informatie op de website van MODEMUZE

Jane Austen Dansworkshop juni 2015

De geplande dansworkshop van 7 juni kon door het trieste gebeuren van het afbranden van Brasa dansstudio in Melodyline daar niet plaatsvinden.

Dankzij de gastvrijheid van een paar van onze dansers hadden we een wel heel speciale vervangende locatie!

 

Ondanks de warmte hebben we toch nog veel dansen gedaan en daarna was het heerlijk vertoeven in de tuin! Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn vanwege de afstand, degenen die er wel waren danken we hartelijk voor hun plezierige gezelschap!

 

Neem gerust een kijkje in ons album.....

 

© Jane Austen Society NL. De teksten op deze website mogen niet doorgeplaatst worden zonder toestemming. Citeren mag alleen met bronvermelding. Neem contact op voor meer informatie via info@janeaustensociety.nl

© Jane Austen Society NL. It's prohibited to use the content of this website without permission. Quoting only with acknowledgement of source. Please contact info@janeaustensociety.nl for more information.